Продукти:
• 600 мл прясно мляко
• 120 г грис
• 60 г натрошено сирене
• 30 г краве масло
• 1 яйце
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Затопляме млякото, посоляваме го, прибавяме подправките и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме гриса. Варим, докато получим гъста каша. Отстраняваме от огъня, прибавяме маслото, разбитото яйце и настърганото сирене и разбъркваме добре сместа.
Разстиламе я на пласт с дебелина 1 см в тавичка, която предварително сме изплакнали със студена вода. След 2 часа, когато сместа е изстинала много добре, с помощта на чашка изрязваме колелца с диаметър 4 см.
Подреждаме колелцата в намаслена тавичка и върху всяко колелце поръсваме разтопено масло и настърган кашкавал. Запичаме ги до пожълтяване в предварително загрята умерена фурна, украсяваме ги с клончета магданоз и ги поднасяме веднага.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...