Продукти:
• 6 яйца
• 1 кг картофи
• 2 моркова
• 5 кисели краставички
• 1 пакет готова пилешка крем супа
• 150 г галета
• 100 г кашкавал
• 100 г брашно
• 200 мл олио
• стръкчета магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме твърдо 2 яйца. Обелваме картофите, почистваме морковите и ги сваряваме заедно с картофите. Когато морковите омекнат, ги изваждаме.
Картофите оставяме да се сварят до разпадане, отцеждаме ги и с помощта на пасатора ги правим на пюре. Изсипваме в тях пакетчето крем супа и 50 г галета, омесваме сместа и я оставяме встрани. (Не слагаме подправки, защото в крем супата има достатъчно.)
Сварените моркови, киселите краставички и кашкавала нарязваме на малки ленти, а сварените яйца - на кубчета.
Със супена лъжица слагаме върху парче найлон 2 с.л. от пасираните картофи, разстиламе ги добре, отгоре слагаме малко моркови, краставички, кашкавал и по 1 ч.л. кубчета яйца. Навиваме на рулце, като прегъваме краищата.
Разбиваме суровите яйца. Смесваме брашното и останалите галета. Загряваме силно олиото.
Овалваме приготвените рулца в сместа от брашно и галета, след това в разбитите яйца. Изпържваме ги до златисто. Поднасяме рулцата в общо блюдо, украсени със стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...