Продукти:
• 300 г шунка
• 250 г сметана
• сол, хрян, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки правоъгълници (8х4 см). Изстудената сметана разбиваме до сгъстяване. С леко размесване прибавяме сол на вкус и ситно настъргания хрян.
Слагаме сметаната с лъжичка в единия край на нарязаните парчета шунка, които завиваме на рулца. Украсяваме с листенца от магданоз.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...