Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. вода
• 6 яйца
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Изсипваме в подходящ съд маслото, водата и солта и ги оставяме да заврат. Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато се отдели от съда. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине.
Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме непрекъснато, докато сместа ги поеме. Накрая прибавяме настъргания кашкавал.
С намаслени ръце правим топчета, нареждаме ги в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Намазваме отгоре с малко разтопено масло и поръсваме с кашкавал. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...