Продукти:
• 12 палачинки
• 1 ч.ч. задушен зелен грах
• 1 1/2 ч.ч. гъби
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 4 стръка зелен лук
• 3 с.л. ориз
• 1-2 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Приготвяме 12 обикновени палачинки, като в тестото им слагаме малко стрити подправки, за да станат солени.
Нарязваме гъбите на дребно, изпържваме ги и ги изваждаме, за да се отцедят. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме ориза и също го запържваме до прозрачност. После доливаме вода, за да се задушат. След това подправяме и отцеждаме.
Объркваме всички продукти и разпределяме сместа върху палачинките. После навиваме палачинките на рула и ги завързваме от двете страни с клончета магданоз, така че да заприличат на бонбони.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...