Кулинарни рецепти » Зеленчукови бонбони

 Зеленчукови бонбони

Продукти:

• 12 палачинки
• 1 ч.ч. задушен зелен грах
• 1 1/2 ч.ч. гъби
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 4 стръка зелен лук
• 3 с.л. ориз
• 1-2 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Приготвяме 12 обикновени палачинки, като в тестото им слагаме малко стрити подправки, за да станат солени.

Нарязваме гъбите на дребно, изпържваме ги и ги изваждаме, за да се отцедят. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме ориза и също го запържваме до прозрачност. После доливаме вода, за да се задушат. След това подправяме и отцеждаме.

Объркваме всички продукти и разпределяме сместа върху палачинките. После навиваме палачинките на рула и ги завързваме от двете страни с клончета магданоз, така че да заприличат на бонбони.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало