Продукти:
• 12 палачинки
• 1 ч.ч. задушен зелен грах
• 1 1/2 ч.ч. гъби
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 4 стръка зелен лук
• 3 с.л. ориз
• 1-2 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Приготвяме 12 обикновени палачинки, като в тестото им слагаме малко стрити подправки, за да станат солени.
Нарязваме гъбите на дребно, изпържваме ги и ги изваждаме, за да се отцедят. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме ориза и също го запържваме до прозрачност. После доливаме вода, за да се задушат. След това подправяме и отцеждаме.
Объркваме всички продукти и разпределяме сместа върху палачинките. После навиваме палачинките на рула и ги завързваме от двете страни с клончета магданоз, така че да заприличат на бонбони.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...