Кулинарни рецепти » Хапки с рулца от раци

 Хапки с рулца от раци

Продукти:

• 1 пакет бутер тесто
• 500 г извара
• кората и сока на 1/2 лимон
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. гъста сметана
• 3-4 с. л. майонеза
• 2-3 стръка зелен лук
• 250 г рулца от раци
• сол и черен пипер на вкус
• 1/2 връзка пресен копър за украса

Начин на приготвяне:

Размразеното тесто разделяме на 3 правоъгълника (12х20 см) и изпичаме всеки в ненамазана тава до златисто. След като изстинат, разделяме на два слоя, така че да се получат 6 тестени правоъгълни кори.

Приготвяме плънка от изварата, майонезата, сметаната, ситно нарязания лук, доматеното пюре и лимоновия сок. Накрая прибавяме нарязаните на кръгчета размразени рулца от раци и подправяме.

Върху всяка кора намазваме дебел слой от плънката и подреждаме в три слоя, като завършваме с плънка. Получените две "торти" режем на по 5 хапки откъм късата страна и поръсваме със ситно нарязания копър.

Автор: Людмила Христова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало