Продукти:
• 3 1/2 ч. ч. брашно
• 1 пакетче суха мая
• 2 каф. л. захар
• 2 каф. л. сол
• 1/4 ч. ч. олио
• 100 г натрошено сирене (рокфор или синьо сирене)
• 2-3 стръка ситно нарязан пресен зелен лук
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти до получаване на еднородно тесто и бъркаме около 10 минути. Ако тестото е твърдо, добавяме 1 лъжица вода. Оставяме да бухне.
Оформяме малки топки (лахманийоти), подреждаме ги в тава и оставяме повторно да бухнат. Леко надупчваме топките и печем на 220 градуса 20 минути.
След като ги извадим от фурната, ги покриваме с кърпа.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...