Кулинарни рецепти » Лахманийоти със сирене

 Лахманийоти със сирене

Продукти:

• 3 1/2 ч. ч. брашно
• 1 пакетче суха мая
• 2 каф. л. захар
• 2 каф. л. сол
• 1/4 ч. ч. олио
• 100 г натрошено сирене (рокфор или синьо сирене)
• 2-3 стръка ситно нарязан пресен зелен лук
• 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти до получаване на еднородно тесто и бъркаме около 10 минути. Ако тестото е твърдо, добавяме 1 лъжица вода. Оставяме да бухне.

Оформяме малки топки (лахманийоти), подреждаме ги в тава и оставяме повторно да бухнат. Леко надупчваме топките и печем на 220 градуса 20 минути.

След като ги извадим от фурната, ги покриваме с кърпа.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало