Продукти:
• 250 г патладжани
• 250 г тиквички
• 2 скилидки чесън
• 80 г майонеза с топено сирене
• 3-4 стръка копър
• пера от лук или стръкове целина
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме зеленчуците и ги нарязваме по дължина на лентички. Осоляваме патладжаните и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. Изпържваме поотделно патладжана и тиквичките.
Смесваме майонезата със счукания чесън и наситнения копър. Слепваме с тази смес лентичка патладжан с лентичка от тиквичка и ги навиваме на рулце. Завързваме рулцата със стръкове от целина или с пера от пресен лук.
За тези рулца можем да използваме и лентички от печени и белени червени чушки.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...