Кулинарни рецепти » Зеленчуково рулце

 Зеленчуково рулце

Продукти:

• 250 г патладжани
• 250 г тиквички
• 2 скилидки чесън
• 80 г майонеза с топено сирене
• 3-4 стръка копър
• пера от лук или стръкове целина
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме зеленчуците и ги нарязваме по дължина на лентички. Осоляваме патладжаните и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. Изпържваме поотделно патладжана и тиквичките.

Смесваме майонезата със счукания чесън и наситнения копър. Слепваме с тази смес лентичка патладжан с лентичка от тиквичка и ги навиваме на рулце. Завързваме рулцата със стръкове от целина или с пера от пресен лук.

За тези рулца можем да използваме и лентички от печени и белени червени чушки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало