Продукти:
• 250 г патладжани
• 250 г тиквички
• 2 скилидки чесън
• 80 г майонеза с топено сирене
• 3-4 стръка копър
• пера от лук или стръкове целина
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме зеленчуците и ги нарязваме по дължина на лентички. Осоляваме патладжаните и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. Изпържваме поотделно патладжана и тиквичките.
Смесваме майонезата със счукания чесън и наситнения копър. Слепваме с тази смес лентичка патладжан с лентичка от тиквичка и ги навиваме на рулце. Завързваме рулцата със стръкове от целина или с пера от пресен лук.
За тези рулца можем да използваме и лентички от печени и белени червени чушки.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...