Продукти:
• 1 яйце
• 3 с.л. прясно мляко
• 120 г пудра захар
• 250 г маргарин
• 2 ч.ч. брашно
• сусам за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме млякото, жълтъка и брашното.
Замесваме средно твърдо тесто, от което оформяме малки топчета, които потапяме в белтъка и овалваме в сусам. Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....