Кулинарни рецепти » Пъстри сиренца

 Пъстри сиренца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г твърдо краве сирене
• 60 г краве масло

За първата марината:

• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 малка главичка лук
• 1 парченце дафинов лист
• 1 стръкче целина
• 1 щипка сол

За втората марината:

• 2/3 ч.ч. червено вино
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка бял или черен пипер
• 1 стрък мента
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка чубрица или риган

За третата марината:

• 5 с.л. лимонов сок
• 5 с.л. бяло вино
• 1 щипка куркума
• 1/2 чушка

Начин на приготвяне:

В три отделни съда приготвяме от изброените продукти маринати като за първата марината нарязваме на ситно целината и настъргваме обеления лук, за втората - счукваме чесъна и нарязваме на ситно ментата, а за третата - пасираме чушката на пюре.

Нарязваме сиренето на парчета, които разпределяме в съдовете с марината, покриваме и оставяме в хладилника за около 3-4 часа.

Отцеждаме и подреждаме сиренето върху решетката на фурната. Печем на горен реотан, като периодично мажем с разтопено масло и внимателно обръщаме сиренцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало