Продукти:
• 4 тънки филийки шунка
• 250 г сирене “Камамбер”
• 1 щипка стрит розмарин
• 35 г спанак
• 2-3 стръка магданоз
• 2 щипки бял пипер
• 1 щипка стрит босилек
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака във вряща вода, отцеждаме и го претриваме на пюре. С пасатор обработваме подправките, спаначеното пюре и ситно нарязаното сирене, докато получим гладка каша.
Намазваме с тази каша филийките от шунка и ги навиваме на рулца. Завързваме рулцата на няколко места и ги оставяме да престоят няколко часа в хладилник.
Непосредствено преди сервиране с помощта на остър нож ги нарязваме на филийки.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...