Продукти:
• 4 тънки филийки шунка
• 250 г сирене “Камамбер”
• 1 щипка стрит розмарин
• 35 г спанак
• 2-3 стръка магданоз
• 2 щипки бял пипер
• 1 щипка стрит босилек
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака във вряща вода, отцеждаме и го претриваме на пюре. С пасатор обработваме подправките, спаначеното пюре и ситно нарязаното сирене, докато получим гладка каша.
Намазваме с тази каша филийките от шунка и ги навиваме на рулца. Завързваме рулцата на няколко места и ги оставяме да престоят няколко часа в хладилник.
Непосредствено преди сервиране с помощта на остър нож ги нарязваме на филийки.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...