Продукти:
• 5-6 геврека
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Нарязваме гевреците на кръгчета и ги нареждаме в намаслена тавичка. Върху всяко кръгче слагаме по парченце масло и поръсваме с кимион, червен и черен пипер. Запичаме съвсем леко във фурната.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...