Продукти:
• 6 сардели от консерва
• 1 малка глава лук
• 200 г краве масло
• 2-3 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, измиваме го и го настъргваме на ситно.
Почистваме сарделите от кожата и костите и ги намачкваме с помощта на вилица. Размесваме ги с настъргания лук и размекнатото масло. Подправяме със сол на вкус и мажем с тази смес тънки филийки от франзела.
Гарнираме отгоре с кръгчета от твърдо сварените яйца и поднасяме.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...