Кулинарни рецепти » Извара в тарталетки

 Извара в тарталетки
/Молдова/

Продукти:

• 400 г извара
• 1 ч.ч. сметана
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. желиран бульон
• 4 домата
• 1/3 ч.ч. сок от моркови
• сол, захар

За тарталетките:

• 1 ч. ч. брашно
• 1/3 ч. ч. захар
• 1 яйце
• 4 с.л. маргарин
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• сол

Начин на приготвяне:

Пасираме изварата и жълтъците, добавяме сметаната, червения пипер, захар и сол. Всичко разбъркваме добре, след това прибавяме разтопеното масло и разбиваме в продължение на 3-4 минути.

От продуктите за тарталетките измесваме меко тесто, което разточваме на тънък лист и изрязваме от него с чаша кръгчета, които поставяме в намаслени и набрашнени формички за тарталетки, така че да прилепнат към дъното и стените.

Слагаме формите в гореща фурна и печем около 15-20 минути. Готовите тарталетки изчакваме да поизстинат и тогава ги изваждаме от формите.

Когато съвсем изстинат, ги напълваме с приготвената смес. Подреждаме ги в чиния, украсяваме с нарязан домат, заливаме с желирания бульон, а отгоре довършваме украсата със сметана, разбита със сок от моркови.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало