Кулинарни рецепти » Пъстри топчета

 Пъстри топчета

Продукти:

• 250 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 скилидка чесън

За овалване:

• ситно нарязан магданоз
• смлени орехови ядки
• счукан ким
• черен пипер
• печен сусам

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно с настърганото сирене. Прибавяме счукания чесън и смлените орехови ядки, които предварително сме препекли. Разбъркваме добре сместа и я оставяме на студено, за да стегне.

Оформяме малки топчета, които разделяме на три части. Едната част овалваме в ситно нарязания магданоз, втората – в ситно смлените орехови ядки, а третата – в смес от ситно смлените и запечени орехови ядки, счукания ким и червения пипер. Държим готовите топчета на студено, до поднасянето им.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало