Кулинарни рецепти » Пъстри топчета

 Пъстри топчета

Продукти:

• 250 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 скилидка чесън

За овалване:

• ситно нарязан магданоз
• смлени орехови ядки
• счукан ким
• черен пипер
• печен сусам

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно с настърганото сирене. Прибавяме счукания чесън и смлените орехови ядки, които предварително сме препекли. Разбъркваме добре сместа и я оставяме на студено, за да стегне.

Оформяме малки топчета, които разделяме на три части. Едната част овалваме в ситно нарязания магданоз, втората – в ситно смлените орехови ядки, а третата – в смес от ситно смлените и запечени орехови ядки, счукания ким и червения пипер. Държим готовите топчета на студено, до поднасянето им.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало