Кулинарни рецепти » Оризови кюфтета

 Оризови кюфтета

Продукти:

• 2 ч.ч. сварен ориз
• 1 к.ч. настъргани яйчни белтъци
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сварен и нарязан млад зелен фасул
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 2 скилидки чесън
• краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Непосредствено преди приготвянето на кюфтенцата сваряваме ориза в малко подсолена вода, към която сме прибавили бучка масло. Отцеждаме го и го объркваме с белтъците и кашкавала. Добавяме по малко наситнения фасул и зелениите.

Работим с обилно омаслени ръце, така че мазнината да попива в сместа. Подправяме на вкус с чесън, сол, черен пипер, индийско орехче или стрита мента, която можем да пуснем при варенето на ориза заедно с 1 клонче джоджен. Оформяме малки кюфтенца, които държим 30 мин в хладилник, преди да поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало