Продукти: (за 6 порции)
• 18 едри печурки
• 500 г картофи
• 200 г консервиран грах
• 200 г моркови
• 250 г сметана
• олио за пържене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно морковите и картофите. Отцеждаме ги и правим отделни пюрета - от моркови, картофи и грах. Кипваме на огъня сметаната и я разпределяме в трите вида пюре. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме поотделно.
В тиган с олио опържваме до златисто шапчиците на гъбите. Във всяка от тях слагаме по 1 вид пюре. Поднасяме по 3 гъбки с разноцветно пюре.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...