Продукти:
• 1 кг картофи
• 50 г шунка
• 50 г кашкавал
• 50 г пушени гърди
• 50 г извара
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на тънки филийки и ги изпържваме. Оформяме хапки, като между всеки две филийки картофи слагаме парче кашкавал, шунка или пушени гърди.
Нареждаме хапките в поднос и върху всяка шприцоваме розичка от извара. Отгоре поръсваме леко с червен пипер и набождаме с клечки за зъби.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...