Кулинарни рецепти » Кюфтенца в гнезда от спагети

 Кюфтенца в гнезда от спагети

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г спагети /по-тънки/
· 2 с.л. зехтин
· 650 г телешка кайма
· 200 г свинска кайма
· 1 глава лук
· 30 г галета
· 250 мл прясно мляко
· 2 яйца
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· сол, черен пипер

За заливката:
разбита заквасена сметана
кетчуп
настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Сваляме от котлона. В купа смесваме галетата, разбитите яйца и прясното мляко и ги оставяме да постоят 15 мин.

Смесваме двата вида кайма, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и прибавяме яйчената и лучената смеси. Подправяме с магданоза и омесваме много добре. Загряваме фурната на 180°С. Застиламе решетката на фурната с пергамент, оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги и ги изпичаме. Печем не повече от 10 мин.

Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8 мин. Отцеждаме ги в гевгир, веднага ги оформяме като гнезда и във всяко слагаме по 3 кюфтенца. Поливаме с разбита сметана или кетчуп и наръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало