Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 1 к.ч. стафиди
· 1 к.ч. нарязани орехови ядки
· 3-4 с.л. зехтин
· сол
Начин на приготвяне:
Накисваме стафидите в хладка вода и ги отцеждаме.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги смесваме с орехите, стафидите и зехтина. Изсипваме сместа в тавичка и леко запичаме във фурната.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...