Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 300 г кайма
· 1 морков
· 1 главичка лук
· 2-3 с.л. зехтин
· 2-3 домата
· 2 ч.ч. бульон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 150 г стерилизирани гъби
· 150 г настърган пармезан
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтина и задушаваме в него наситнените лук и морков. Прибавяме каймата и с бъркане хубаво я раздробяваме. Наливаме топлия бульон и виното, подправяме със сол и черен пипер и варим, докато течността изври наполовина.
Сипваме настърганите домати, малко по-късно - отцедените гъби. Готвим, докато сосът хубаво се сгъсти. Оставяме го на топло място.
Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8-10 мин. Отцеждаме ги и ги разбъркваме със соса. При сервиране наръсваме с пармезан.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...