Кулинарни рецепти » Спагети с гъби и грах

 Спагети с гъби и грах

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г спагети
· 200 г гъби
· 150 г грах
· 30 г краве масло
· 1 с.л. зехтин
· 1 глава лук
· 100 г бекон
· 4 с.л. настърган пармезан
· вода, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в маслото и зехтина ситно нарязания лук, нарязания на тънки парченца бекон и граха. Наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме 10 мин под похлупак. Прибавяме ситно нарязаните гъби, 1 ч.л. лимонов сок и сол на вкус. Задушаваме още 5 мин.

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме с гъбената смес и поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало