Кулинарни рецепти » Спагети с гъби и грах

 Спагети с гъби и грах

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г спагети
· 200 г гъби
· 150 г грах
· 30 г краве масло
· 1 с.л. зехтин
· 1 глава лук
· 100 г бекон
· 4 с.л. настърган пармезан
· вода, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в маслото и зехтина ситно нарязания лук, нарязания на тънки парченца бекон и граха. Наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме 10 мин под похлупак. Прибавяме ситно нарязаните гъби, 1 ч.л. лимонов сок и сол на вкус. Задушаваме още 5 мин.

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме с гъбената смес и поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало