Кулинарни рецепти » Спагети с грах

 Спагети с грах

Продукти: (за 4 порции)

· 100 г бекон
· 100 г замразен грах
· 100 г настърган пармезан
· 2 скилидки чесън
· 1 с.л. масло
· 50 мл бяло вино или бульон
· 400 г спагети
· 2 яйца
· 200 мл заквасена сметана
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на ивички, а чесъна на тънки филийки и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло. Наливаме виното и сметаната и кипваме. Включваме фурната на най-слаба степен, прехвърляме изпържената смес в огнеупорна купа и я държим на топло във фурната.

Варим спагетите и граха в голямо количество подсолена вода 8 мин. Отцеждаме, обливаме ги със студена вода и ги слагаме в купата при бекона.

Половината от настъргания пармезан разбъркваме с разбитите яйца, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавяме и тази смес в купата, внимателно объркваме и веднага сервираме като поръсваме с останалия пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало