Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 800 г спанак
· 60 г краве масло
· 2 с.л. брашно
· 500 мл прясно мляко
· индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
От брашното, млякото и брашното приготвяме светъл сос.
Нарязваме спанака на ситно и го задушаваме в малко вода. Добавяме соса и спагетите, поръсваме с индийско орехче, леко посоляваме и разбъркваме.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...