Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 800 г спанак
· 60 г краве масло
· 2 с.л. брашно
· 500 мл прясно мляко
· индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
От брашното, млякото и брашното приготвяме светъл сос.
Нарязваме спанака на ситно и го задушаваме в малко вода. Добавяме соса и спагетите, поръсваме с индийско орехче, леко посоляваме и разбъркваме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...