Кулинарни рецепти » Спагети Калабрезе

 Спагети Калабрезе

Продукти:

• 400 г спагети
• 400 г шунка
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г зелени маслини, пълнени с бадеми
• 2 ч.ч. пикантен сос за спагети
• 1 ч.л. краве масло
• 1 зелено люто чушле
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме, изплакваме и ги заливаме с разтопеното масло. Нарязваме лука и шунката на кубчета. Изваждаме бадемите, а маслините нарязваме на кръгчета.

В сгорещения зехтин сипваме лука, шунката и маслините. Добавяме обелените скилидки чесън и целите бадеми. Задушаваме, докато лука и чесъна омекнат.


Разпределяме спагетите в затоплени чинии за сервиране. Отгоре разстиламе приготвената смес от шунка и маслини и заливаме със врящия пикантен сос.

Поръсваме обилно с настърган пармезан и украсяваме с едро нарязан магданоз и лентички от лютото чушле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало