Продукти: (за 5 порции)
• 500 г спагети
• 500 г кайма
• 200 г сварен зрял фасул
• 1 голяма глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 1 люта чушка
• 3-4 с.л. зехтин
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 1 ч.л. сушен риган
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица.
Прибавяме нарязаните на ивички пиперки и ситно нарязаната люта чушка. Захлупваме и задушаваме 5 мин на умерен огън.
После прибавяме сварения и отцеден фасул, доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер и подправките. Посоляваме, доливаме малко топла вода, захлупваме и варим 30-40 мин и отцеждаме.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги прехвърляме в голям съд. Прибавяме приготвения сос и разбъркваме. Поднасяме веднага.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...