Кулинарни рецепти » Картофи, варени в прясно мляко

 Картофи, варени в прясно мляко
/Украйна/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг картофи
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим 10 мин. После изливаме водата, наливаме прясното мляко и варим на тих огън, докато картофите омекнат.

Заливаме сварените картофи с разтопеното масло, разклащаме и поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало