Кулинарни рецепти » Каша със зелен лук

 Каша със зелен лук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 4-5 връзки зелен лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно заедно с перата и го варим в подсолена вода, докато омекне. Сипваме постепенно брашното, като интензивно бъркаме, за да не се получат бучки. Варим на умерен огън, докато получим гъста каша.

Пресипваме кашата в широк съд и я заливаме със сгорещеното олио, в което сме запържили червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало