Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 връзки зелен лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно заедно с перата и го варим в подсолена вода, докато омекне. Сипваме постепенно брашното, като интензивно бъркаме, за да не се получат бучки. Варим на умерен огън, докато получим гъста каша.
Пресипваме кашата в широк съд и я заливаме със сгорещеното олио, в което сме запържили червения пипер.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...