Продукти: (за 5 порции)
• 1 кисела зелка
• 4-5 стръка праз
• 1-2 люти чушлета
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1-2 к.ч. зелев сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивици и я запържваме в олиото. Прибавяме почистения и ситно нарязан праз и лютите чушлета.
Когато празът поомекне, заливаме с равни количества зелев сок и вода и варим, докато ястието остане на мазнина.
Десетина минути преди да отстраним от огъня сгъстяваме с леко препеченото брашно. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...