Кулинарни рецепти » Постна яхния с бакла

 Постна яхния с бакла

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг зелена бакла
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 домата
• 2 глави чесън
• 4 с.л. олио
• копър, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме връхчетата на баклата и я накисваме за 15-20 мин в студена вода.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Щом поомекне, прибавяме отцедената и нарязана бакла, наливаме 1 к.ч. вода и продължаваме да задушаваме. Когато баклата омекне, прибавяме обелените и настъргани домати, поръсваме червения пипер и брашното и подправяме с наситнени магданоз и копър.

Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Подправяме готовата яхния със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало