Продукти:
• 300 г гъби (пресни или консервирани)
• 2 домата
• 2 глави лук
• половин глава целина
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати, гъбите, нарязани на тънки филийки, и целината, нарязана на ивички.
Посоляваме, наливаме 1 ч.ч. топла вода, поръсваме червения пипер и задушаваме на тих огън, докато яхнията остане на мазнина. Накрая поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...