Кулинарни рецепти » Сарми от липови листа с гъби

 Сарми от липови листа с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 20-30 млади листа от липа
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• 200-250 г гъби
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме липовите листа и леко ги попарваме.

Нарязваме ситно и леко задушаваме лука в олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните гъби, доливаме 1-2 с.л. вода и захлупваме, за да се задушат добре. След като гъбите поомекнат, добавяме ориза, черния пипер, доматеното пюре, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Заливаме с гореща вода, посоляваме и доваряваме до омекване на ориза.

Разпределяме тази плънка върху липовите листа и завиваме малки стегнати сармички. Слагаме сармичките в тенджера, заливаме ги с хладка вода, колкото да се покрият, и варим на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало