Кулинарни рецепти » Сарми от липови листа с гъби

 Сарми от липови листа с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 20-30 млади листа от липа
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• 200-250 г гъби
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме липовите листа и леко ги попарваме.

Нарязваме ситно и леко задушаваме лука в олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните гъби, доливаме 1-2 с.л. вода и захлупваме, за да се задушат добре. След като гъбите поомекнат, добавяме ориза, черния пипер, доматеното пюре, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Заливаме с гореща вода, посоляваме и доваряваме до омекване на ориза.

Разпределяме тази плънка върху липовите листа и завиваме малки стегнати сармички. Слагаме сармичките в тенджера, заливаме ги с хладка вода, колкото да се покрият, и варим на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало