Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг домати
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. прясно мляко
• 1-2 листа целина
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито.
Слагаме останалите домати цели в дълбок съд и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус.
Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим малко червено вино.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...