Кулинарни рецепти » Качамак с мед и орехи

 Качамак с мед и орехи

Продукти:

• 350 г царевично брашно
• 1 л вода
• 100 г мед
• 150 г орехови ядки
• едро смлени и опечени
• 2 ч.л. канела
• сол

Начин на приготвяне:

Сипваме на тънка струйка брашното във вряща подсолена вода и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме. След 10-15 мин добавяме смлените орехи и канелата.

Разбъркваме добре и разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме качамака с разтопения мед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало