Продукти:
• 350 г царевично брашно
• 1 л вода
• 100 г мед
• 150 г орехови ядки
• едро смлени и опечени
• 2 ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
Сипваме на тънка струйка брашното във вряща подсолена вода и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме. След 10-15 мин добавяме смлените орехи и канелата.
Разбъркваме добре и разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме качамака с разтопения мед.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...