Кулинарни рецепти » Зрял фасул с лапад

 Зрял фасул с лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зрял фасул
• 2 връзки лапад
• 3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, девисил, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим на умерен огън, докато поомекне.

Нарязваме лапада на ивички и заедно със ситно нарязаните лук и чесън го задушаваме в половината мазнина и малко вода.

Щом омекне, поръсваме брашното и червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме ястието, наливаме олиото и варим още 20-30 мин на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани девисил и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало