Кулинарни рецепти » Зрял фасул с лапад

 Зрял фасул с лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зрял фасул
• 2 връзки лапад
• 3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, девисил, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим на умерен огън, докато поомекне.

Нарязваме лапада на ивички и заедно със ситно нарязаните лук и чесън го задушаваме в половината мазнина и малко вода.

Щом омекне, поръсваме брашното и червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме ястието, наливаме олиото и варим още 20-30 мин на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани девисил и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало