Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби
• 1 малка глава целина
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 1 кисела краставичка
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите, морковите и целината в подсолена вода.
Нарязваме гъбите на кубчета и ги запържваме в мазнината. Прибавяме последователно и запържваме ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката с прецедената отвара от гъбите и варим на умерен огън.
Щом сместа заври, прибавяме нарязаните на кубчета кисела краставичка, целина и морков. Слагаме захарта, посолявамеи варим още 15-20 мин на тих огън.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...