Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч.червен боб
• 1 ч.ч. ориз
• 1 консерва царевица /200 г/
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 зелена пиперка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 ч.л.кориандър
• 1 ч.л. кимион
• 1-2 щипки лют червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода.
Нарязваме лука и чесъна на ситно, а чушката, моркова и целината на кубчета. Задушаваме зарзавата в олиото и малко вода.
Щом зеленчуците поомекнат, добавяме отцедените фасул и царевица, измития ориз и кубчето бульон, разтворено в 1 к.ч. хладка вода. Наливаме 1 л вода, подправяме с кориандър, кимион и лют червен пипер и варим 30 мин на умерен огън.
Щом оризът поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме, ако е необходимо, и варим още десетина минути.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...