Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг коприва
• 1 пакетче краве масло
• 5 с.л. брашно
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме копривата в кипяща подсолена вода да поври няколко минути. Разбъркваме добре, за да се разкъса. Прибавяме по малко брашното и непрекъснато бъркаме, за да не се образуват бучки.
Когато се получи гъста каша, прибавяме орехите и като поври 10-15 мин, отстраняваме от огъня. Изсипваме в чинии, поливаме с разтопеното масло и поръсваме с наситнените яйца.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...