Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг млад зелен фасул
• 2 глави лук
• 3-4 пиперки
• 2 глави чесън
• 2-3 домата
• 1 непълна ч.ч. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме фасула.
Нарязваме на ситно лука, пиперките и чесъна, посоляваме, поръсваме с червен пипер и разбъркваме.
В тенджера нареждаме фасула на 2-3 пласта, като между тях ръсим със сместа от лука и пиперките. Заливаме ястието с олиото и 1 ч.ч. вода и го слагаме да се вари на умерен огън. Щом фасулът започне да омеква, прибавяме млякото и продължаваме да варим.
Когато ястието остане с малко сос, прибавяме доматите, нарязани на дребно, и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Доваряваме плакията на слаб огън.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...