Кулинарни рецепти » Плакия от зелен фасул с прясно мляко

 Плакия от зелен фасул с прясно мляко

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг млад зелен фасул
• 2 глави лук
• 3-4 пиперки
• 2 глави чесън
• 2-3 домата
• 1 непълна ч.ч. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме фасула.

Нарязваме на ситно лука, пиперките и чесъна, посоляваме, поръсваме с червен пипер и разбъркваме.

В тенджера нареждаме фасула на 2-3 пласта, като между тях ръсим със сместа от лука и пиперките. Заливаме ястието с олиото и 1 ч.ч. вода и го слагаме да се вари на умерен огън. Щом фасулът започне да омеква, прибавяме млякото и продължаваме да варим.

Когато ястието остане с малко сос, прибавяме доматите, нарязани на дребно, и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Доваряваме плакията на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало