Кулинарни рецепти » Бъркани зеленчуци

 Бъркани зеленчуци

Продукти:

• 2 патладжана
• 2 домата
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Почистваме чушките от дръжките и семената и ги нарязваме на ивички. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме чушките и патладжаните и задушаваме десетина минути. Сипваме счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме още 2-3 мин.

Накрая слагаме доматите, захлупваме съда и задушаваме, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало