Кулинарни рецепти » Постни царевични сарми

 Постни царевични сарми

Продукти:

• 12 кочана сурова млечна царевица
• 1 глава лук
• 1 кафеена чаша ориз
• 200 г сухо сирене
• 1 морков
• 2 с. л. нарязан копър
• 3-4 с. л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме кочаните от листата (като запазваме здравите листа), почистваме от косата и с помощта на нож отделяме зърната. С пасатор разбиваме отделните зърна, докато станат на каша.

В сгорещената мазнина леко позапържваме наситнения лук и настъргания на ренде морков. Прибавяме царевичната каша и варим на тих огън, като често разбъркваме. Към края прибавяме сварения във вода и отцеден ориз и настърганото сирене. Продължаваме да варим, докато получим гъста еднородна смес, която подправяме с копър, черен пипер и сол.

Подреждаме царевичните листа две по две на кръст, като в центъра на всеки кръст поставяме от сместа и загъваме краищата, за да се получи пакетче. Завързваме пакетчетата с конец и ги нареждаме в тенджера, затискаме с чиния, заливаме с вода или пилешки бульон и варим около 40 минути. Сварените сарми изваждаме от тенджерата, освобождаваме от листата и поднасяме студени.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало