Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. краве масло
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 2-3 часа ориза в подсолена вода, отцеждаме и измиваме добре. Сипваме го във врящото мляко и го оставяме да ври 20 мин на тих огън, за да поеме цялата течност.
Запържваме маслото с червения пипер. Поливаме пилафа със запърженото масло, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...