Продукти: (за 2-3 порции)
• половин средно голяма зелка
• 1 л студена вода
• 1 ч. л. сол
• 1 ч. л. захар
• 100 г краве масло
• 1 л прясно мляко
• 2 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Махаме горните листа на зелката, останалата част нарязваме на лентички и ги измиваме. Възвираме подсолената и подсладена вода, пускаме зелето в нея и варим на умерен огън.
Щом зелето омекне, изливаме водата, наливаме млякото, в което сме разбъркали добре брашното и варим на слаб котлон, докато се сгъсти.
Сваляме от огъня, подправяме с маслото и досоляваме, ако е нужно.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....