Продукти: (за 2-3 порции)
• половин средно голяма зелка
• 1 л студена вода
• 1 ч. л. сол
• 1 ч. л. захар
• 100 г краве масло
• 1 л прясно мляко
• 2 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Махаме горните листа на зелката, останалата част нарязваме на лентички и ги измиваме. Възвираме подсолената и подсладена вода, пускаме зелето в нея и варим на умерен огън.
Щом зелето омекне, изливаме водата, наливаме млякото, в което сме разбъркали добре брашното и варим на слаб котлон, докато се сгъсти.
Сваляме от огъня, подправяме с маслото и досоляваме, ако е нужно.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...