Продукти:
• 1-2 краставици
• 1 зелена чушка
• 1,5 кг домати
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2-3 клончета босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме краставиците на полумесеци, чушката на ивици, доматите на четвъртинки, а лукът - на кръгчета. Всички зеленчуци варим 15 минути.
Изваждаме доматите и ги пасираме и прецеждаме. Останалите зеленчуци отцеждаме и задушаваме в 2 с. л. олио, връщаме доматите, подправяме с черен пипер и сол и оставяме да изстине.
Поднасяме ястието студено, поръсено с босилек.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...