Кулинарни рецепти » Гъби фрикасе

 Гъби фрикасе

Продукти:

• 400 г гъби
• 1-2 моркова
• 1 резен целина
• 1 глава лук
• 3 равни с. л. брашно
• 5-6 с. л. масло
• 2 жълтъка
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и сваряваме гъбите в подсолена вода заедно със ситно нарязаните лук, морков и целина. Добавяме черния пипер на зърна и дафиновия лист. Прецеждаме бульона и отделяме зеленчуците.

Запържваме брашното в сгорещеното масло и разреждаме с бульона до умерено гъст сос. Добавяме гъбите и варим ястието на тих огън 7-8 минути, след което го сваляме и подправяме с разбитите жълтъци и лимоновия сок.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало