Продукти:
• 200 г кускус
• 4 с. л. олио
• 2 глави лук
• 2 щипки червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме кускуса в тенджера с вряща подсолена вода (два пъти колкото обема на кускуса). Разбъркваме и щом заври, намаляваме огъня.
Сваряваме кускуса, отцеждаме от водата и смесваме с олиото и предварително нарязания на ситно суров лук. Посипваме отгоре с червения пипер.
По желание можем да гарнираме със задушени моркови.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...