Продукти: (за 4 порции)
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 с.л. брашно
• 8 яйца
• листа от целина
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на по-едри парчета и ги задушаваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук и поръсваме с брашното. Когато гъбите поомекнат, прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати и посоляваме.
Продължаваме да задушаваме, докато се изпари сокът от доматите. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязаните листа от целина, магданоз и копър, а също така с черен пипер.
Разпределяме го на порции, като във всяка порция слагаме и по 2 яйца, изпържени на очи.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...