Продукти: (за 4 порции)
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 с.л. брашно
• 8 яйца
• листа от целина
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на по-едри парчета и ги задушаваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук и поръсваме с брашното. Когато гъбите поомекнат, прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати и посоляваме.
Продължаваме да задушаваме, докато се изпари сокът от доматите. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязаните листа от целина, магданоз и копър, а също така с черен пипер.
Разпределяме го на порции, като във всяка порция слагаме и по 2 яйца, изпържени на очи.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...