Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с фасул

 Пълнени чушки с фасул

Продукти:

• 15-18 сухи червени чушки
• 500 г стар фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• суха чубрица
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 глава кисело зеле
• 1-2 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода и го отцеждаме. В сгорещеното олио пържим изчистения и изплакнат в няколко топли води ориз, докато стане стъклен. Солим с черен и червен пипер и наливаме 350 мл топла вода. Варим, докато оризът я поеме.

Оставяме ориза да поизстине и го смесваме с фасула, прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и сухата чубрица. Разбъркваме добре. С тази плънка пълним попарените с вряла вода и изчистени от семките чушки.

Нарязваме киселото зеле на ситно и го настиламе на дъното на тенджерата. Нареждаме ред пиперки, отгоре покриваме с пласт кисело зеле, редим втори ред пиперки, покриваме с кисело зеле, затискаме с плитка чиния и наливаме зелевия сок, примесен с малко вода. Варим на умерен котлон около 1 час.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало