Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с фасул

 Пълнени чушки с фасул

Продукти:

• 15-18 сухи червени чушки
• 500 г стар фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• суха чубрица
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 глава кисело зеле
• 1-2 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода и го отцеждаме. В сгорещеното олио пържим изчистения и изплакнат в няколко топли води ориз, докато стане стъклен. Солим с черен и червен пипер и наливаме 350 мл топла вода. Варим, докато оризът я поеме.

Оставяме ориза да поизстине и го смесваме с фасула, прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и сухата чубрица. Разбъркваме добре. С тази плънка пълним попарените с вряла вода и изчистени от семките чушки.

Нарязваме киселото зеле на ситно и го настиламе на дъното на тенджерата. Нареждаме ред пиперки, отгоре покриваме с пласт кисело зеле, редим втори ред пиперки, покриваме с кисело зеле, затискаме с плитка чиния и наливаме зелевия сок, примесен с малко вода. Варим на умерен котлон около 1 час.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало