Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с фасул

 Пълнени чушки с фасул

Продукти:

• 15-18 сухи червени чушки
• 500 г стар фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• суха чубрица
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 глава кисело зеле
• 1-2 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода и го отцеждаме. В сгорещеното олио пържим изчистения и изплакнат в няколко топли води ориз, докато стане стъклен. Солим с черен и червен пипер и наливаме 350 мл топла вода. Варим, докато оризът я поеме.

Оставяме ориза да поизстине и го смесваме с фасула, прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и сухата чубрица. Разбъркваме добре. С тази плънка пълним попарените с вряла вода и изчистени от семките чушки.

Нарязваме киселото зеле на ситно и го настиламе на дъното на тенджерата. Нареждаме ред пиперки, отгоре покриваме с пласт кисело зеле, редим втори ред пиперки, покриваме с кисело зеле, затискаме с плитка чиния и наливаме зелевия сок, примесен с малко вода. Варим на умерен котлон около 1 час.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало