Продукти:
• 3-4 връзки лапад
• 1 к.ч. ориз
• 3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме изчистения и измит лапад на ивички и го попарваме в гореща вода. После го отцеждаме, посоляваме и оставяме да престои 1 час, след което леко го намачкваме и го сипваме в тенджерата.
Върху него сипваме наситнените лук, магданоз и джоджен, поръсваме червения пипер, наливаме олиото и разбъркваме.
Задушаваме десетина минути на тих огън, добавяме ориза, наливаме малко вода и варим до готовност. Ако е нужно, доливаме гореща вода. Поднасяме с кисело мляко.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...