Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг пресни картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 к.ч. пилешки бульон
• половин пакетче краве масло
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. соев сос
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги слагаме в тенджера, където сме сгорещили олиото заедно с маслото. Захлупваме и задушаваме като от време на време разклащаме тенджерата.
След 10 мин прибавяме соевия сос и пилешкия бульон, посоляваме на вкус и задушаваме, докато картофите омекнат.
Изваждаме ги и в същата мазнина задушаваме едро нарязания лук. След като омекне го изсипваме върху картофите. Поднасяме ястието, поръсено с наситнен копър.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...